AREM

Neden Kitap Okumalıyım?

Bu sorunun cevabı aslında yaşantımızın değerini anlamak ve hayat amacımızı bulmak adına çok önemlidir.

Her şeyden önce dinimizin ilk emridir OKU!

Başkalarının hayat tecrübelerinden faydalanmak ilerde olası hatalarımızın önüne geçebilmek adına tartışılmaz ölçüde kazanç sağlamamıza neden olacaktır.

Düzenli bir okuma alışkanlığımız yoksa okumanın birçok faydasından mahrum kalıyoruz demektir. Herkesin kitap okumak için farklı nedenleri olabilir ama ilk olarak şunu söylemeliyiz ki esnek bir bakış açısına sahip olmak,  hayata farklı pencerelerden bakabilmek için kitap okumak çok önemlidir.

Kendimizi daha iyi ifade edebilmek, iyi bir diksiyon, düzgün bir Türkçe konuşabilmek için kitapları arkadaş edinmek gereklidir. Öyle ki kitaplar sözel yeteneğimizi geliştiren hayal kurarak karakterleri zihnimizde canlandırarak duygularımızı yaşamamıza ve bunu geliştirmemizde çok faydalıdır.

Kitap okumak demek bilgi ağacımızı genişletmek, hafızamızı canlı tutmak demektir. Daha iyi düşünmek için. 100 kelime bilirsek 100 kelime ile düşünürüz 1000 kelime bilirsek 1000 kelime ile düşünürüz ki böylece ufkumuz genişler.

Merak ettiğimiz konularda daha bilgili olabilmek, orijinal fikirler üretebilmek okuma yoluyla elde edilebilir. Okumak insanda keyif verici bir his oluşturur ki sizi ilginç kılar ve çekicilik sağlar. Bilgili bir insanla sohbet etmek karşı taraf için de bağlayıcıdır, haz verir zira okuyan birisi olmak toplumda ilgi görmek demektir.

Kitap okumak, insanların düşünce ufkunu genişletir. Kitap okumak insanlarda yaratıcı düşünceyi de geliştirir. Kitap okuyan kişiler daha özgür bir şekilde hayatı yaşarken, hayatın da tadını çıkarırlar. Bilgili olarak dolaşmak, gezmek insanların bakış açısını da değiştirmektedir.

Kelimelerin dünyasında yeni yollar bulmak, özgür düşünceyi korumak, yaratıcı zekayı geliştirmek, kültürel olarak birikim kazanmak, fazlalıkları törpülemek amacıyla kitap okunmalıdır. Kitap okuyarak farklı dünyaları tanımak, bilmek, sorunlara çözümler üretmek oldukça basittir. Bu nedenle daha küçük yaşlarda okuma alışkanlığının oluşması ev kütüphaneye devam etmek gerektiği de bilinmelidir. Böylece fikir açısından sağlıklı, mutlu, özgür nesiller yetiştirmek de mümkün olur.

 

HATİCE TOPAKTAŞ