AFL

2. Yabancı Dil Almanca

Anadolu Koleji’nde Almanca eğitimi sadece dili konuşabilmeyi değil, Almanca’nın temsil ettiği kültürü yakından tanıyabilmeyi ve kendini bu dilde iyi ifade edebilme temelleri üzerine kuruludur. Anadolu Koleji’nde Almanca müfredatı; öğrencilerimizin ilgi alanlarının yanı sıra günlük hayatı ve hedef dilin kültürünü kapsamaktadır. Müfredatın amacı öğrenciyi Almanca ile tanıştırmak, ona dersi ve dili sevdirmek, işlenen konu sayesinde eğlendirerek motive etmektir. Her branş ve kademede olduğu gibi Almanca eğitiminde de yaparak, yaşayarak, deneyimleyerek, keşfederek, araştırarak, üreterek, canlandırarak ve teknolojiyi kullanarak öğrenen öğrencilerimizin aktif olarak derse katılımını sağlayarak, temel kelime hazinesini edinmeleri ve genel anlamda Almanca iletişim kurabilmeleri hedeflenir. Almanca dilini kültürüyle, telaffuzuyla ve aktif kullanımı ön plana çıkaran interaktif eğitim metodu ile daha kalıcı kılmak en önemli hedeflerimiz arasındadır.

Anadolu Koleji’nde Almanca dersleri öğrenci merkezli ve interaktif bir şekilde yapılmaktadır.  Öğrencilerimizin analitik düşünme yeteneklerinin ön plana çıktığı; okumaya, araştırmaya en çok önem verdikleri bu yaş döneminde, Almanca eğitim müfredatımız öğrencilerimizin eleştirel gücünü geliştirmeye yönelik etkinliklerle zenginleştirilmektedir. Basit cümle kalıpları ile konuşma, sözcük dağarcığını geliştirici çalışmalarla başlayan yabancı dil öğrenme süreci dört temel becerinin gelişimi ile desteklenir. Bu beceriler; duyduğunu anlama, okuduğunu anlama, yazabilme ve konuşabilme, yabancı dil öğrenmenin temelini oluşturan becerileridir.

Öğrencilerimiz, dil öğrenimine bilinçli yaklaşım ile Almanca dilbilgisi, okuma-anlama, metin inceleme kurallarını öğrenerek gelişim süreci içerisinde dili bilinçli ve özenli kullanmaya yöneltilmektedirler. Bu yaklaşım sayesinde analiz ve yorum ön plana çıkmaktadır.

Kişiye Özgü Öğretim Modeli

“Kişiye Özgü Öğretim Modeli” yabancı dil ediniminde de etkin olarak uygulanmaktadır. Her öğrenciye desteklenmesi gereken becerileri doğrultusunda “bireye özel” ödevler verilmektedir.

Teknoloji Kullanımı

Dil öğrenimini pekiştirmek amacıyla teknolojiden en etkin şekilde yararlanılmaktadır. Bilgisayar destekli akıllı tahtalarla zenginleştirilen dersler, öğrencilerin dil öğrenme motivasyonunu güçlendirirken, teknoloji kullanımıyla öğrencilerin kendi kendine öğrenme yeteneği de gelişmektedir.

Uluslararası  Sınavlar

Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda öğrencilerimizi TELC ve Goethe Enstitüsü‘nün uluslararası geçerliliği olan ve yurtdışında A1 dil seviyesi gerektiren tüm resmi kuruluşların kapısını açan Uluslararası Dil Sertifikası’nın sınavına girmeleri konusunda motive ediyoruz.

FATMA ALTUNTOP